A tavaszi beporzásom sikeresnek bizonyult, így most várhatom, hogy a magok megérjenek.
A beporzáskor odaírom a másik színű virág nevét, amellyel a beporzást végeztem.
Hosszú érési folyamat következik,majd az érett magokat elvetem.
Szaporítás magról:
A fotón az ujj a magok méreteinek érzékeltetéséhez vannak lefotózva.
A magokat célszerű papírzsebkendőre kinyomni, -a zöldes anyag a kocsonyás terméshús.
Most melegágyban, kaktuszföldben, párás levegő alatt vannak a magok, ha kibújnak, megmutatom.
A "keltetőm " házilagos és egyszerű. Egy tejfölös doboz alját hagytam meg, a földkeverékbe ültettem a magokat-nem nnmélyen, csak a felszínre, és kevés laza földet rá. A búra pedig, amely a kikeléshez szükséges párát biztosítja, egy befőttes üveg.
Természetesen jól használhatók erre a célra a mindenféle mtás ermékekek műanyag alja, sokuknak jól záródó teteje is van.
Kb jó 1 hét kell-meg meleg!!!!-a magok keléséhez, azt tapasztalom, hogy viszonylag rosszabb a kelési arány, minz a karácsonyi kaktuszoknál,
kb 70 %-os.(Július)
Szétültettem a kikelt magoncokat, -persze még pára alatt vannak, -csak sajnos lehűlt a levegő.(szeptember)